Waarom overstappen op led verlichting?

  • Geplaatst op
  • 0

Led verlichting biedt vele voordelen, voor zowel particulieren als bedrijven. Binnen een korte tijd zal heel Nederland overstappen op energiezuinige led verlichting. Niet alleen is de lage stroomverbruik een voordeel, ook de lange levensduur en de lage warmte afgifte kunnen hier bij opgeteld worden.

De voordelen van LED verlichting

Led verlichting biedt vele voordelen, voor zowel particulieren als bedrijven. Binnen een korte tijd zal heel Nederland overstappen op energiezuinige led verlichting. Niet alleen is de lage stroomverbruik een voordeel, ook de lange levensduur en de lage warmte afgifte kunnen hier bij opgeteld worden.

Een lager stroomverbruik

Natuurlijk is het lage stroomverbruik een van de grootste voordelen van led verlichting en eigenlijk dé reden waarom mensen overstappen op led. Je ziet het lage stroomverbruik immers direct op je dalende energierekening. Een led lamp is gemiddeld tien keer zo zuinig als een halogeenlamp. Een voorbeeld: stel u heeft een halogeenspot van 50 watt, dan kunt u deze vervangen door een 5 watt led spot, een stuk minder energieverbruik dus. Hierdoor heeft u uw investering snel terugverdient! Let wel: niet iedere led lamp zorgt voor dezelfde besparing.

Een langere levensduur

Led lampen gaan een stuk langer mee dan traditionele lampen. Gemiddeld gezien gaat een ledlamp 30.000 branduren mee. In de praktijk komt dit neer op een levensduur van 5 tot 10 jaar, wat gemiddeld tien keer zo lang is. Daarnaast gaat een led lamp ongeveer vijf keer langer mee dan een spaarlamp. Vergeleken met een gloeilamp gaat de led lamp zelf 30 tot 50 keer zo lang mee! Met led verlichting hoeft u de lampen dus ook minder vaak te vervangen.

Geen UV straling met led lampen

Traditionele lampen kunnen ultraviolette straling afgeven, ledlampen kunnen dit niet. Dit maakt de ledlamp een stuk beter geschikt voor het belichten van kunstvoorwerpen en schilderijen. Dit is een groot voordeel voor bijvoorbeeld musea.

Hoge Return on Investment

Led lampen zijn dan misschien wel duur in aankoop, maar besparen u wel veel geld. Al meerdere malen is aangetoond dat led verlichting uw energiekosten kunnen laten dalen met wel 70 procent, wat een hoop geld scheelt in de portemonnee. Door de hoge besparing, heeft u uw investering snel terugverdient en hoeft u zich geen zorgen te maken over het hoge bedrag!

Breed toepasbaar

De ledlamp wordt niet alleen gebruikt voor lampen en spots. De eerste toepassingen van de led verlichting was bijvoorbeeld in verkeerslichten en elektronische apparaten zoals de afstandsbediening of het koffiezetapparaat. Later zijn er ook steeds betere leds gekomen die de lichtopbrengst en de lichtkleur van traditionele lampen kunnen evenaren. De compactheid van de led maakt de lichtbron zeer geschikt voor vrijwel alle denkbare toepassingen. 

Een lagere warmteafgifte

Led lampen worden nauwelijks warm. Dit is een groot voordeel ten opzichte van traditionele lampen. Het is namelijk een stuk veiliger als lampen niet warm worden. Een ledlamp kan dichtbij een plafond geplaatst worden, zonder dat er gevaar ontstaat. Een ander groot voordeel is, is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over verbrande vingers bij het vervangen van een lamp.

Led lampen zijn vrijwel altijd retrofit

De meeste ledlampen worden zo gemaakt dat de afmetingen 1 op 1 gelijk zijn aan die van de traditionele lampen die vervangen moete worden. Dit wordt een retrofit design genoemd. Hierdoor zijn er vaak geen aanpassingen nodig aan uw armatuur voor het vervangen van de lichtbron.

Meer lichtkleuren mogelijk met RGB led

Van rood tot groen en van blauw tot oranje, met de komst van alle verschillende kleuren leds is het erg eenvoudig geworden voor fabrikanten om deze kleuren te mengen. Op die manier is RGB verlichting ontstaan. Met de Rode, Groene en Blauwe leds kunnen alle kleuren gemengd worden.

Led verlichting, goed voor het milieu

Naast het lagere energieverbruik van led verlichting is de ledlamp ook beter recyclebaar dan traditionele lampen. Bij de meeste ledlampen is 75% van de onderdelen recyclebaar. Defecte ledlampen kunt u ook bij het normale huisafval deponeren waar de traditionele lampen bij het chemische afval horen. Dit zorgt voor een lagere CO2 uitstoot in Nederland. Ondanks dat het mogelijk is om uw defecte ledlamp te deponeren bij het huisafval, raden wij aan deze in te leveren bij uw plaatselijke Wecycleinleverpunt.

Led lampen zijn dimbaar

De eerste led lampen die op de markt kwamen, waren nog niet goed dimbaar. Door de huidige onderzoeken en ontwikkelingen zijn de leds echter steeds beter dimbaar. Daarnaast zijn er ook steeds meer dimmers met een laag minimaal wattage die beter geschikt zijn voor het dimmen van ledlampen. De meeste traditionele dimmers hebben hiervoor een te hoog minimaal wattage.

Led verlichting valt onder duurzame bedrijfsmiddelen

Omdat led verlichting valt onder duurzame bedrijfsmiddelen, kunt u als bedrijf een deel van de investering in led verlichting terugkrijgen. Door dit voordeel gaan bedrijven de komende jaren massaal over op de zuinige led verlichting. 41,5% van het aankoopbedrag kunt u direct van de jaarlijkse winstbelasting aftrekken waardoor u een stuk minder belasting hoeft te betalen. Het is niet bekend hoe lang deze regeling geldig blijft. Vraag daarom zo snel mogelijk informatie en een vrijblijvende offerte aan en stap vandaag nog over naar led verlichting!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.